Snellere uitbetaling in de reisindustrie

Nieuwe digitale betaalmethoden zorgen ervoor dat hotels hun geld direct bij de boeking ontvangen in plaats van achteraf. Welke trend is er te verwachten op korte termijn?

Lange tijd was het de norm dat hotels hun geld pas ontvingen op het moment dat de gast was ingecheckt. Booking platforms stonden daarbij niet bepaald bekend om hun snelle uitbetaling. Door de corona crisis is de noodzaak van snelle cashflow en kortere lijnen in het betaalproces groter dan ooit. Van achteraf betalingen verschuift het proces naar verzekerde betalingen voorafgaand aan het verblijf en gebruik. 

De aanbieders van financiele technologie richten zich steeds meer op het orkestreren van betalingen. Bijvoorbeeld een Spending Management platform dat creditcard gegevens ophaalt en wegschrijft tegen de uitgaven.

Maar ook snel opkomend zijn Faster Payment Methods, oplossingen die een rol spelen bij de check out en er voor zorgen dat het geld direct op je rekening staat. Nieuwe technologische tactieken waarbij de reiziger verleidt wordt om voor deze betaalmethode te kiezen.

Deze ontwikkelingen hebben hun weerslag bij de keuze en afwegingen die je maakt voor je eigen IT strategie. Hou je vast aan wat je nu hebt, of speel je in op deze nieuwe mogelijkheden?

 

 

Etine

Dank voor de interesse in Etine. Met onderstaande informatie kunt u contact met ons opnemen. Blijf op de hoogte van de laatste updates van Etine, schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

Bos en Vaartstraat 13, Haarlem

Contact

Neem gerust contact op met het contactformulier.